donderdag 30 september 2010

Draagzak

Vandaag mocht ik mee op stap door Gent in een draagzak. Reden daarvoor was het plat rijden (buggy) vorige week in de ardennen. Papa heeft nog niet de tijd genomen om de band te plakken.

Opduwen

Ik hou ervan me op te duwen op mijn beentjes ... opnieuw en opnieuw. Dan verschijnt steeds een grote glimlach op mijn gezicht.

Kinderarts

Vandaag ging ik op bezoek bij de kinderarts voor mijn inentingen. Die merkte op dat ik heel weinig ben bijgekomen de laatste 6 weken (ongeveer 250g). Misschien produceert mama net iets te weinig moedermelk (ze is ook heel erg vermoeid van het weinig slapen). Niks om een drama van te maken. De dokter raadde mama aan om stilaan met fruitpapjes te beginnen. De gewichtscurve en lengte-curve zijn up-to-date gebracht.

zondag 26 september 2010

vrijdag 24 september 2010

zondag 19 september 2010

Weinig slaap

Vandaag sliep ik overdag in totaal ongeveer 1 uur. De rest van de tijd huilde en krijste ik. Mama en papa maken zich zorgen over zoveel huilen.

Brabbelen

Sinds vrijdag brabbel ik erop los. Mijn taal blijft voorlopig beperkt tot aah en euh-geluiden maar het is een begin.

donderdag 16 september 2010

Eczeem

De cortisone-kuur werkt zoals gewoonlijk redelijk goed. Het eczeem is opnieuw geminderd tot een niveau waarmee ik opnieuw durf buitenkomen. Hoe lang dat zo zal blijven is een groot raadsel. De vorige keer haalde ik het einde van de eerste week niet.

Lachen

Ik lach heel erg veel (vooral naar mama en papa). Vandaag lachte ik een eerste keer luidop. Het was althans iets dat er goed op leek.

maandag 13 september 2010

zondag 12 september 2010

Eczeem (2)

Een nieuwe cortisone-kuur is gisterenavond begonnen.

zaterdag 11 september 2010

Eczeem

Mijn eczeem steekt al heel snel na de cortisone-behandeling weer de kop op. Ik heb ondertussen geen enkel zacht plekje huid meer. Sommige wondjes (vooral in de huidplooitjes) liggen helemaal open en bloeden zelfs. Mama is er het hart van in dat ik er niet uit zie de laatste tijd.

Goede nacht

Na de opmerking van papa dat ik een huilbaby zou zijn heb ik me gisteren heel erg koest gehouden. Ik huilde amper een half uurtje en ook de nacht was goed. Ik sliep van 22h tot mama me om 6h wakker maakte. Na de borstvoeding viel ik zonder problemen opnieuw in slaap en sliep door tot 9h30.

donderdag 9 september 2010

Huilen

Ik huil heel erg veel ... de hele dag door. Slapen doe ik overdag bijgevolg bijna niet. 's Avonds val ik meestal wel in slaap. Papa noemde me zelfs al een keer een huilbaby en zegt dat ik wel 6h per dag huil. Mama beloofde het een keer te noteren om die 6h te weerleggen. Het zal zeker minder zijn!

maandag 6 september 2010

Rechttrekken

Vandaag oefende mama met me om me recht te trekken. Ze trok me aan mijn armpjes vanuit liggende toestand tot in zithouding. Ik vond het heel erg leuk en hield daarbij mijn hoofdje de hele tijd flink recht.

zondag 5 september 2010

vrijdag 3 september 2010

Weinig slapen

... veel huilen. Da's zowat de tendens van de laatste tijd. Soms krijs ik de hele straat bij elkaar. Soms huil ik een beetje op een zaagtoontje. Ik moet toch op één of andere manier de aandacht kunnen trekken!