donderdag 29 december 2011

Bij oma en opa op vakantie

Vandaag reed ik voor het eerst met de trein. Oma en opa brachten mij en Sarah na een korte vakantie terug naar huis. Gisteren kwamen Kobe en Lieze langs om met ons te spelen.

Nog water

Spelen met water

donderdag 22 december 2011

Diëtiste

Woensdag had mama een afspraak met een diëtiste in de hoop iets meer te weten te komen over mijn voeding. Met name wat ik dan wél mag eten ter vervanging van aardappelen was de hamvraag. Ze verklaarde dat ik voldoende koolhydraten moet eten en dus ter vervanging best een boterham bij mijn groentjes en vlees eet. Op de vraag of een zoete aardappel (bataat) een oplossing kon bieden kon ze geen antwoord geven. Ze kon het wel opzoeken maar googelen kan papa ook hoor.

maandag 19 december 2011

Vakantie

Sarah en ik hebben net 2 dagen oma en opa achter de rug. We mochten er blijven slapen en spelen terwijl mama en papa een weekendje in Zuid-Limburg konden uitwaaien.

maandag 12 december 2011

Allergietest

De allergietest van vandaag leverde niet het gunstige resultaat op waarop mama en papa hoopten. Van de kippen-eiwit-allergie ben ik niet af. Ik kreeg daarenboven ook nog een allergie tegen aardappel(zetmeel) en hazelnoten.
Mijn patatjes zouden ervoor zorgen dat mijn eczeem zo slecht verdwijnt. Al dient gezegd te worden dat een dagelijkse behandeling met Protopic ervoor zorgt dat ik al 2 hele weken eczeem-vrij ben.
Mijn medicijnkast breidt uit met naast Protopic en Fenistil (tegen jeuk) nu ook Aerius-siroop (tegen hooikoorts).

maandag 5 december 2011

donderdag 1 december 2011

Protopic

Na een kuur van 2 weken cortisone, zijn mama en papa sinds zaterdag met iets nieuws begonnen. Het dure zalfje Protopic dat pas aangeraden (terugbetaald) wordt vanaf 2 jaar bevat geen cortisone en zou in staat moeten zijn mijn eczeem gedurende lange(re)tijd weg te houden. Ik word dagelijks ingesmeerd met het stinkend goedje.

Vaccinatie windpokken

Sinds 2 weken ben ik ingeënt tegen windpokken. In de opvang woedt het virus ondertussen hard. Voorlopig heb ik er geen last van.

Plasgevoel

Ik heb sinds kort het plasgevoel. Om dat aan te geven doe ik mijn broek naar beneden. Zo deed ik al regelmatig pipi en kaka op het potje.

Feesje bij vava (96 jaar)

op 27/11/2011

Close-up

Boswandeling (2 weken geleden)