zondag 28 november 2010

Patatjes

Sinds een week eet ik patatjes. Nou ja, eten is een groot woord. Ik lust veel liever mijn fruitpap en laat mama dat ook duidelijk merken. Ik vijns braakneigingen en heb van mijn zus geleerd hoe te hoesten. Blazen met eten in mijn mond helpt soms ook om de helletocht te beïndigen.

maandag 15 november 2010

UZ Gent

Het bezoek aan de dermatoloog vandaag was een maat voor niets. We gaan op dezelfde manier door met de behandeling. De allergie-testen zijn een paar weken uitgesteld omdat mijn huidje nog niet voldoende eczeem-vrij was.

zondag 14 november 2010

Cortisone-kuur

De cortisone-kuur van begin deze week levert al resultaat op. Hopelijk blijft mijn huid nu eventjes zacht en ben ik voldoende eczeem-vrij voor de volgende onderzoeken in het ziekenhuis morgen.

Lachebek

Stramme spieren

Vloeken zorgt blijkbaar voor stramme spieren. Ik voelde mama verkrampen toen ze me vanochtend uit mijn wiegje tilde.

Slapen

De voorbije 2 nachten sliep ik heel erg goed. Mama telde beide keren meer dan 7h slaap na elkaar. Fantastisch toch!

Vloeken

Gisterenavond (tussen 22h en 24h) leerden mama en papa me vloeken. Het feit dat de de diepvriezer de bocht in de keldertrap niet kon nemen irriteerde hen uitermate. Ik probeerde dat gevloek te overstemmen door mijn gehuil ... om mijn oortjes toch maar te sparen.

woensdag 10 november 2010

Dermatoloog

Vandaag had ik een afspraak op de dienst huidziekten in het UZ Gent. Mijn lichaam ziet er niet uit. Ik heb een mengeling van seborroisch en atopisch eczeem zodat insmeren met hydraterende creme vanaf nu (even) uit den boze is. Ik kreeg 2 verschillende cortisone-zalven voorgeschreven voor verschillende onderdelen van mijn lichaam. Voor mijn hoofd en voorhoofd komt daar nog een schimmelzalf bij. Na de cortisonen schakel ik over op een speciaal bereidde hydraterende creme om alle onvoorziene allergische reacties te voorkomen. Hopelijk helpen deze zalfjes snel. Volgende week maandag heb ik een nieuwe afspraak.

dinsdag 9 november 2010

Omrollen

Gisteren rolde ik voor het eerst van mijn rug op mijn buik.

zondag 7 november 2010

Eczeem

Mijn eczeem steekt opnieuw de kop op, slechts 5 dagen na de cortisone kuur. Mijn beentjes, rug en buik liggen opnieuw volledig open en ik krab me tot bloedens toe.

woensdag 3 november 2010

Kinderarts

Vandaag bezocht ik de kinderarts voor mijn volgende vaccinaties. Ik haalde mijn groeiachterstand van een maand geleden wat op. Ik blijf volgens de curve nog wel een lichtgewichtje. Mijn nieuwe gewicht en lengte zijn aan de gewichts- en lengtecurve toegevoegd. Ik weeg nu 5,460kg en ben 62cm groot.

Omrollen

Gisteren oefende ik nog een keer in het omrollen. Ik rolde 3 keer na elkaar verbazend vlot van buik naar rug.

maandag 1 november 2010

Betere nachten

Mijn cortisone-kuur is ten einde en ik zie er, hopelijk voor een tijdje, weer iets beter uit. Sinds enkele nachten slaap ik ook veel beter. Ik drink mijn laatste flesje omstreeks 24h en slaap nadien als een blok tot ongeveer 6h.

Drongengoed

Vlakbij