zondag 29 augustus 2010

Acrobatie

Vandaag toonde ik voor het eerst mijn acrobatisch kunnen toen papa me, bewust of onbewust, dat laat ik in het midden, uit mijn maxi-cosi kieperde. Ik kwam plat om mijn gezicht op de grond terecht en prees me gelukkig dat ik nog geen tandjes had. Ik heb aan het hele gebeuren zelfs geen buil overgehouden.

Allergie

Ik slaap meestal heel goed op mama's of papa's arm maar heb jammer genoeg een allergie voor wiegen. Op het moment dat ze me in mijn wieg leggen moet ik dus mijn enige communicatiemiddel (huilen) aanwenden om hen dat duidelijk te maken.

woensdag 25 augustus 2010

Omrollen

Vandaag rolde ik voor het eerst vanop mijn buik op mijn rug. Misschien had het geluk er iets mee te maken ... misschien ben ik wel heel erg handig of ontzettend sterk.

maandag 23 augustus 2010

Cortisone-kuur

Mijn eerste cortisone-kuur met een heel lichte zalf zorgt voor een enorme verbetering. Na 3 dagen is het grootste deel van mijn uitslag verdwenen. Nu maar hopen dat het niet al te snel opnieuw de kop opsteekt.

zaterdag 21 augustus 2010

vrijdag 20 augustus 2010

Dermatoloog

Vandaag had ik een afspraak bij de dermatoloog. Mijn huid (ook hoofdhuid) is al een tijdje heel erg droog en voorzien van grote rode schilferende plekken.

Het verdict is dat ik net zoals mijn zus lijd aan een vorm van eczeem. Het mijne is seborrhoïsch eczeem en is in tegenstelling tot dat van Sarah een vet eczeem.

Ik mag zonder extra voorzorgen in water spelen maar moet oliën, vette zalf en overdadig shampoo-gebruik vermijden. Normaal gezien zou het spontaan moeten verdwijnen vooraleer ik 9 maanden oud ben.

woensdag 18 augustus 2010

Kinderarts

Vandaag bezocht ik de kinderarts voor mijn eerste vaccinaties tegen oa rota-virus en kinderverlamming. Mijn nieuwe gewicht en lengte zijn aan de gewichts- en lengtecurve toegevoegd. Ik weeg nu 4,570kg en ben 57cm groot.

maandag 16 augustus 2010

Speeltapijt

Ik kijk en sla graag naar de knuffels die boven mijn hoofd hangen. Bovendien sla ik raak!

donderdag 12 augustus 2010

Eerste rol-poging

Vandaag probeerde ik voor het eerst echt om te rollen. Het lukt me nog maar tot op m'n zij. Het is alleszins een goed begin.

Badje

Poseren

donderdag 5 augustus 2010

Slapen

De voorbije twee nachten sliep ik 6h aan één stuk. Da's bijna de hele nacht door.

Geluidjes en verkruipen

Ik maak al mooie geluidjes en kan al verkruipen in mijn relax en op het verzorgingskussen.

maandag 2 augustus 2010

Kirren

Vandaag kirde ik er lustig op los.